April 7, 2020
  • 10:36 am TELEVIZOARELE LG AU PRIMIT PREMIILE EISA PENTRU INOVATIE
  • 10:34 am Mai multa prosptime, mai putina risipa cu LG si Mazilique
  • 10:26 am LG REVOLUTIONEAZA PRIVITUL LA TELEVIZOR SI ITI OFERA PREMII LA ACHIZITIA UNUI MODEL PREMIUM
  • 10:30 am LG DEMONSTREAZĂ CUM INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ POATE FACE CA ORIUNDE SĂ FIE CA ACASĂ
  • 3:26 pm Masina de spalat LG – Rufe mai curate pentru copii folosind puterea aburului

Risipa de mâncare este o problemă din ce în ce mai mare în societatea contemporană, însă este insuficient dezbătută și conștientizată de publicul larg. Risipa de mâncare se face la toate nivelurile, iar de cele mai multe ori, aceasta nu este întru totul voită.

În lume, cam o treime din alimente ajung direct la gunoi (conform Parlamentului European). La nivel european, cele mai recente statistici arată că 20% din mâncarea cumpărată ajunge la coșul de gunoi. România, din fericire, se situează sub medie, doar 10% din cumpărături ajungând la gunoi.

Risipa de mâncare are loc și în sectoarele economice, însă risipa de aici este mai mică decât cea a gospodăriilor individuale. Românii aruncă aproximativ 1,7 milioane de tone de mâncare anual, în timp ce diversele companii aruncă ”doar” 1 milion de tone de mâncare pe an.

Aruncăm 6.000 de tone de mâncare în fiecare zi (conform FoodCare.ro), iar motivele pentru care o facem sunt diverse. 26% dintre români aruncă mâncare pentru că aceasta se degradează prea repede, iar 14% fac mai multe cumpărături decât ar fi cazul (conform Gândul via Institutul Național de Sănătate Publică)

Ca să reduci risipa de mâncare, e important să începi încă din momentul cumpărăturilor. Astfel, trebuie să-ți pregătești încă de acasă o listă de cumpărături, unde să incluzi nu doar cele necesare, dar și cantitățile de care ai nevoie. Cu cât ești mai pregătit atunci când mergi la cumpărături, cu atât mai bine vei ști ce ai depus în coș, iar mai apoi, în frigider.

Nu toate frigiderele sunt, însă, capabile să ofere aceeași durată de depozitare a alimentelor, cu toate că interiorul poate ți-ar părea similar între diverse modele. Contează și tehnologiile care ”nu se văd, dar se simt”, iar cele mai moderne combine frigorifice pot face diferența în acest sens. Cele mai noi modele de la LG, din gama V+, sunt ideale dacă vrei ca mâncarea pe care o cumperi să rămână proaspătă cât mai mult timp. Așa nu doar că vii de la piață cu cantitățile corecte de mâncare, ci le și depozitezi corect, într-un mediu propice pentru felul fiecărui aliment.

Combina frigorifică V+, alimente proaspete mai mult timp

Ca să ții lucrurile proaspete mai mult timp, n-ai nevoie doar de cumpărături făcute inteligent, ci și de un spațiu de depozitare pe măsură. Aici intră în rol combina frigorifică V+, ideală pentru când ai la dispoziție un spațiu moderat în bucătărie, dar vrei să-ți păstrezi alimentele proaspete cât mai mult timp.

Combinele frigorifice LG vin echipate cu sistem NatureFRESH, pentru alimente mai proaspete. Sistemul include trei funcții: Fresh Balancer, Moist Balance Crisper și Fresh Converter. Fresh Balancer și Moist Balance Crisper mențin un nivel de umiditate optim în sertarul de legume. Fresh Balancer dispune de un comutator simplu, pentru a regla umiditatea optimă în funcție de ce vrei să depozitezi: fructe sau legume.

Fresh Converter te ajută să selectezi temperatura optimă în funcție de alimentele pe care le depozitezi în acest sertar. Temperatura poate varia între -2 și 3 C, iar dimensiunile orificiilor de aer variază în funcție de temperatură.

Door Cooling+ ajută la distribuirea uniformă a aerului rece în interior, dar și răcește cu până la 13% mai rapid decât un sistem clasic. Diferența dintre temperatura din interiorul combinei și cea a compartimentelor de pe ușă este redusă. Sistemul funcționează și ca o perdea de aer rece când deschizi ușa combinei.

Linear Cooling asigură un minimum de fluctuații de temperatură în combina frigorifică, de cel mult +/- 0,5 C (cu 30% mai puține fluctuații de temperatură față de frigiderele obișnuite).

Sistemul de răcire Multi Air Flow ajută la distribuirea uniformă și eficientă a aerului rece în toate compartimentele combinei frigorifice.

In plus, poti controla de la distanta setarile combinei tale frigorifice, folosind aplicatia Smart ThinQ.

VnYTt5699Z

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT